چگونه نوع پوست خود را بشناسیم؟

چگونه نوع پوست خود را بشناسیم؟-نماینده انحصاری شرکت ماینودرم در ایران

پوست‌ها متفاوت هستند؛ بنابراین شناخت انواع پوست و بیماری‌هایی که ممکن است بر روی هر یک از آن‌ها ایجاد شود بسیار مهم است. حال چگونه نوع پوست خود را بشناسیم؟

معیار‌های طبقه بندی پوست

معیارهای مختلفی برای طبقه بندی انواع مختلف پوست وجود دارد. به عنوان مثال، طبقه بندی فیتزپاتریک.

این طبقه بندی برای اولین بار در سال ۱۹۷۵ بیان شد، اساس این معیار، رنگ پوست و پاسخ آن به نور خورشید است و از آن برای تعیین نوع مناسب از فاکتور محافظت در برابر آفتاب یا پیش بینی خطر ابتلا به سرطان پوست استفاده می‌شود.

از نظر زیبایی، پوست طبق چندین عامل مرتبط با تعادل آن طبقه بندی می‌شود:
  • ترشح سبزی
  • هیدراتاسیون
  • سطح حساسیت

بنابراین هر نوع از پوست ویژگی‌های خاص خود را داشته و به مراقبت‌ مخصوص خود نیاز دارد. نوع پوست توسط ژنتیک تعیین می‌شود، اگرچه تحت تأثیر عوامل دیگری نیز قرار گرفته و با گذشت زمان می‌تواند تغییر کند.

انواع پوست

انواع پوست-نماینده انحصاری شرکت ماینودرم در ایران

پنج نوع پوست سالم وجود دارد:

  1. طبیعی
  2. خشک
  3. چرب
  4. ترکیبی یا مختلط (هر دو پوست روغنی و خشک)
  5. حساس

در ادامه ویژگی‌های اصلی هر نوع پوست را شرح می‌دهیم.

۱- پوست طبیعی

این پوست نه خیلی خشک و نه خیلی چرب است. دارای بافتی منظم، بدون نقص و ظاهری تمیز و نرم است.

پوست طبیعی به مراقبت خاصی نیاز ندارد.

۲- پوست حساس

پوست حساس بیشتر مستعد واکنش در برابر محرک‌هایی است که در پوست طبیعی هیچ واکنشی ندارند. این نوع از پوست، بسیار شکننده است. معمولاً همراه با احساس ناراحتی مانند گرما، سفتی، قرمزی یا خارش همراه است.

پوست‌ حساس، عملکرد سد (یا محافظ) خود را از دست می‌دهد و ورود میکروارگانیسم‌ها و مواد تحریک کننده به آن آسان است. در نتیجه احتمال ابتلا به عفونت و واکنش‌های آلرژیک افزایش پیدا می‌کند.

این نوع از پوست، بسیار ظریف بوده و برای مبارزه با خشکی، زبری و ایجاد ظاهری معمول در آن نیاز به مراقبت بیشتری دارید.

گاهی اوقات به پوست حساس، پوست تحریک شده نیز گفته می‌شود.

۳- پوست خشک

در بسیاری از موارد، خشکی پوست در اثر عوامل خارجی مانند آب و هوا، رطوبت کم هوا و غوطه وری در آب گرم ایجاد می‌شود و معمولاً موقتی است. با این حال، در برخی از افراد ممکن است یک وضعیت مادام العمر باشد.

پوست خشک می‌تواند ترک خورده و در معرض باکتری‌ها قرار گیرد. در بین افراد داری پوست خشک اختلالات پوستی دیگری مانند اگزما بسیار شایع است و اگر این اختلالات به درستی مدیریت نشوند، مستعد ابتلا به عفونت نیز هستند.

علائم و نشانه‌های خشکی پوست

علائم و نشانه‌های خشکی پوست بسته به عوامل مختلفی از جمله سن و وضعیت سلامتی ممکن است متفاوت باشد. پوست خشک عموماً با احساس سفتی و زبری همراه است. خارش، قرمزی و ترک‌های کوچک از دیگر مشخصات پوست خشک است.

ترک خوردگی‌های کوچک پوست معمولاً در پوست‌های خیلی خشک مشاهده می‌شود که در موارد جدی‌تر ممکن است عمیق‌تر شده و حتی منجر به خونریزی شود.

پوست آتوپیک

پوست آتوپیک، یک بیماری پوستی است که با خشک شدن پوست مشخص می‌شود و منجر به سستی و سوزش شده و علائم ناراحت کننده ای مانند خارش ایجاد می‌کند. علت اصلی آن ژنتیک است، اگرچه سایر عوامل ممکن است باعث بروز آن شوند و یا این بیماری را وخیم‌تر سازند. این عوامل ممکن است محیطی، حساسیت، مربوط به غذا و یا حتی برخی از لباس‌ها باشند.

۴- پوست چرب

پوست چرب ظاهری متخلخل، مرطوب و روشن دارد.

این نوع از پوست در اثر تولید بیش از حد چربی توسط غدد چربی ایجاد می‌شود. دلیل اصلی ایجاد پوست چرب ژنتیک و یا هورمون است. این نوع از پوست در نوجوانان و جوانان زیر ۳۰ سال بسیار رایج است و معمولاً با بروز آکنه مرتبط است.

۵- پوست ترکیبی یا مختلط

این نوع از پوست، همانطور که از اسم آن مشخص است، خصوصیات پوست خشک و روغنی را دارد. در پوست‌های مختلط، توزیع غدد چربی و عرق یکدست نیست. ناحیه‌ای که روغن بیشتری دارد معمولاً منطقه T- (پیشانی، بینی و چانه) است، در حالی که پوست روی گونه‌ها طبیعی یا خشک است.

پوست مختلط-ناحیهT-نمایندگی رسمی شرکت ماینودرم در ایران

دلیل پوسته پوسته شدن پوست چیست؟

تحریک بیش از حد پوست در اثر عوامل محیطی، مانند نور خورشید، باد، خشکی یا رطوبت بیش از حد، ممکن است باعث پوسته پوسته شدن پوست شود. این امر به معنی جدا شدن مقیاس‌های بزرگ از اپیدرم است که در مواردی مانند گرد و غبار ریز به نظر می‌رسد.

لکه‌های قرمز پوست

عوامل مختلفی از جمله عفونت، گرما، حساسیت، اختلالات سیستم ایمنی و داروها، می‌توانند منجر به بروز لکه‌های قرمز یا بثورات پوستی شوند.

خال‌های پوستی

خال‌ها نقاط تیره یا لکه‌هایی روی پوست هستند که معمولاً در دوران کودکی و بزرگسالی ظاهر می‌شوند. خال توسط سلول‌های رنگدانه ایجاد می شود. عموما خال‌ها بی ضرر هستند اما بهتر است در صورت تغییر اندازه، شکل، رنگ یا ایجاد خارش یا خونریزی در خال‌های موجود در صورت یا بدن خود حتما به متخصص پوست مراجعه کنید. زیرا ممکن است برخی از آن‌ها سرطانی شوند.

کلام آخر

به طور کلی، توجه به ظاهر پوست بسیار مهم است زیرا صرف نظر از نوع پوستی که دارید، ممکن است ویژگی‌های خاصی در پوستتان وجود داشته باشد که می‌تواند نشانه‌هایی از یک مشکل پوستی باشد.

امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید به سوال ” چگونه نوع پوست خود را بشناسیم؟ ” پاسخ دهید.

 

Mineaderm روز به روز در حال توسعه و رشد است تا راهنمای مراقبت از خودمان باشد.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. این فیلد الزامی است.